Enkelt og godt.

Salt er en ingrediens som alltid må være i kjøkkenskapet. Salt brukes som smaksforsterker, konservering og konsistensforbedrer. Og hvorfor ikke lage ett salt som i tillegg smaker ekstra godt. Vi bruker mye urter både til smaksetting og garnish. Når disse urtene begynner å bli litt slappe i fisken til garnish hakker vi dem opp med litt vann i foodprosessor og blander inn en god porsjon salt. Deretter tørkes dette i varmluft ovn på ca 50-60 grader. Delikat og godt på blant annet kylling og fisk.

 

Redusere matsvinn.

I dagens samfunn hvor det kastes vanvittig mye mat, må vi alle være med på å bidra til at dette reduseres. Først og fremst er riktig porsjonering viktig. I stede for å kaste frukt og bær som er til overs lager vi syltetøy, sauser og coulis. Bløte tomater blir til tomatsauser. Brød blir tørket, og kan brukes senere til både desserter, krutonger og paneringer. Melk og fløte med kort holdbarhetsdato blir lagt på frys før utløptsdato, for senere å brukes i vaffelrører m.m. Avskjær fra kjøtt og fisk brukes til kraft. Når det har vært selskap hos oss, får vertskapet muligheten til å ta med seg restene fra koldtbordet og mange velger dette. For maten er like god dagen etter.

Bransjen har gjort tiltak for å få ned matsvinnet og har som mål å redusere dette med 20% innen 2020. Les mer på: https://www.matvett.no/bransje/kutt-matsvinn-2020