,, 

Ett festmåltid.

I løpet av sommer halvåret reiser vi noen ganger ut og hel griller gris eller lam. Vi har snurret gris både i bryllup og jubileum. Denne helgen var vi tilstede i en konfirmasjon. Konfirmanten ønsket seg en litt annerledes servering og valget falt på helstekt gris til sin store dag. Kl 07.00 denne morgenen startet vi med å laste inn i bilene å dra av gårde til arrangement stedet. Dagen i forveien ble grill satt opp og gris ble montert på grillstativet å lagt på kjøl. Det var nå bare å fyre opp og få grisen på grillen. Å grille på direkte varme over tid, er både nervepirrende og spennende på samme gang, men utrolig gøy. Jobben de neste timene ble å holde en jevn varme i grillen med å tilføre litt og litt kull ofte. Så er det bare å smøre seg med tålmodighet.

Sprøstekt svor.

Mot slutten av steketiden begynner kjøttet å løsne fra beina og skinnet har en gyllen og sprøstekt svor…nam. Da er det bare å få lagt grisen på skjære bordet og kutte kjøttstykkene i serveringbiter. De tykkeste delene er ikke helt ferdige, men vi legger alltid kjøttstykkene i former med litt vann og marinade/krydder, og lar dette stå å trekke over grillen i ca en time. Da blir det saftig og utrolig mørt. Med oss har vi tilbehør som klassisk potetsalat, middelhavs potetsalat, antipasta, dressinger, sauser, salater og brød. Har du helstekt gris til selskapet ditt, er det garantert at gjestene dine vil snakke om dette i lang tid etterpå.