Råvarer med kvalitet.

Mange bruker i dag ordet hjemmelaget litt for ofte uten at det er fulgt helt opp. Det finnes mange lettvinte løsninger som ferdig fond/buljonger, potetsalater, dressinger og mye mer. Men vi mener at skal vi promotere hjemmelaget mat, må vi også lage den fra bunnen av. Å velge råvarer med kvalitet er veldig viktig. Du får ikke ett bra sluttprodukt hvis råvaren er av en dårligere kvalitet. Vi på Restaurant fortet koker all vår kraft fra bunnen av, det er vi litt stolte av. Og det vi koker mest av er oksekraft. I tillegg til kraftbein bruker vi også oksehaler for å få en fyldigere smak. Ja, det tar tid og det koster litt mer. Men det smaker SÅ mye bedre. Vi lager kraft av gourmethøns, og det blir en utsøkt kraft og i tillegg redder vi høna 🙂 Hønsesuppe smaker like godt som kyllingsuppe, hvis ikke bedre. For noen få år tilbake ble høna slaktet og kastet etter at den var ferdig med eggproduksjonen. Og bruke høne er bærekraftig og gir nydelig kraft og kjøtt.

Marinert roastbiff.

Vi steker selvfølgelig  vår egen roastbiff. Vi bruker flatbiff okse, og den marinerer vi i ett døgn før steking. En saftig roastbiff skal ikke stekes for lenge, den skal være rosa i midten. Så vi avslutter stekingen når kjernetemperaturer er på 50 grader. Den vil alltid ettersteke 4-5 grader når den er tatt ut av ovnen. Fast følge til roastbiff er hjemmelaget remulade eller en god aioli hvis du vil ha en annen vri.

Den gode potetsalaten.

Det å lage en god potetsalat krever gode poteter og riktig majones. Ja, du leste riktig, majones. Det finnes flere typer majones på markedet, og noen er litt syrligere enn andre. Vi bruker ikke de syrlige, de krever veldig mye sødme og resultatet blir ikke alltid like bra. Potetene har også litt å si. I skrivende stund er vi en sesong hvor fjorårets poteter er vanskelig å få tak i og importerte nypoteter er det som oftest er lettest tilgjengelig. Vi merker at å lage potetsalat med nypoteter ikke gir samme konsistens som med lagrede poteter. Så vi bruker lagrede poteter så lenge det er mulig.