Bakedag.

Torsdag er produksjonsdag hos oss, hvor vi forbereder helgens selskaper og cateringer. Mai er konfirmasjons måneden her i Indre Østfold og det betyr at det er travelt på kjøkkenet hos oss. Og brød i en eller annen form er naturlig og ha til koldtbordet. Vi baker vår egen foccacia med oliven og rosmarin og den er knallgod.

Elteprosess.

For å få gode sluttprodukter er elteprosess og gode oppskrifter viktig. Det må eltes lenge nok til at den blir elastisk og ikke for lenge slik at deigen begynner å slippe på væsken. Når deigen begynner å bli blank, da er den ferdig. Og en annen viktig detalj i elteprosessen er å ALDRI korrigere deigen med mel, men med væske. Hvis du tilsetter mere mel halvveis i prosessen vil du få en deig hvor noe av gluten er ferdig eltet og noe ikke. En ferdig deig skal kunnes strekkes og det skal være god elastisitet på den. Så skal deigen hvile. Vi jobber med deigene på en ubehandlet trebenk, fordi den har en nøytral temperatur. Rustfrie stålbenker er ikke deigen så glad i da den kan bli litt kald. Før steking pensler vi foccacia med olivenolje og drysser over oliven og havsalt.

Perfekt elastisk deig

Nystekt foccacia.

Det er vel ingen ting som lukter så godt som nystekt brød. Og når du får duften av rosmarin i tillegg, blir det himmelsk. VELBEKOMME